Reţete de momeală din pâine şi mămăligă

Reţete de momeală din pâine şi mămăligă

Zilele trecute, un urmaritor al canalului de Youtube AziPescuim, cu omonimul
epebarcel, ne-a trimis câteva reţete de momeală din pâine şi mămăligă pentru ai prinde pe mustăcioşi.

Le gasiţi mai jos, reproduse integral, din comentariul de pe canal.

1) Paine cu ou crud, amestecati bine si puneti putina aroma ( esenta ) ( capsuna, vanilie, usturoi, ananás, scortisoara, etc ). Amestecati iarasi, se face o coca, nu ? Aceasta coca o puneti intr-un borcan cu capac, mai puneti putina aroma ( esenta ) si inchideti ermetic borcanul cu capacul. In citeva ore aveti momeala si de cirlig si de momitor !!! Aceasta reteta este in special pt pesti de talie mica – mijlocie ( in special albitura ) !!!

2) Acelasi procedeu, dar in loc de paine folositi mamaliga !!! Aceasta reteta este pentru peste de talie mijlocie – mare, in special crap, ciortan, caras mare si uneori plática, babusca, morunas mare !!!

3) Boabe de porumb dulce ( bonduelle sau altele ) le puneti in borcan si adaugati esenta (aroma ) din cele mentionate mai sus, sau altele ) inchideti borcanul ermetic si in citeva ore aveti momeala si de momitor si de carlig, aceasta reteta este in special pt pastele de talie mare ( crap, ciortan, caras mare ) !!!

4) Se pot face combinatii cu ingredientele de mai sus, paine, ou crud, mamaliga, boabe de porumb, pentru monitor !!! Pentru carlig, paine, ou crud, mamaliga, iar boabele de porumb se zdropsesc, se macina, se farimiteaza si sucul rezultant se amesteca cu painea, oul crud, mamaliga, ( se face ca o pasta ), se adauga esenta ( aroma ) si se pune la borcan inchis ermetic timp de citeva ore. Daca pasta este mai moale, se pescuieste la gogoloi iar daca se face mai tare, merge si de patratica !!!

Îi mulţumim pe această cale si împartaşim cu voi secretele lui!

Leave your comment
Comment
Name
Email