Lacul Polcești

Lacul Polcești

Average Reviews

Descriere

Lacul Polcești 5 se intinde pe o suprafata totală de aproximativ 33 de hectare.

Pescuitul la crap ce se desfășoară numai in sistem prinde si eliberează (catch & release) se va face pe toată suprafata lacului. Toate informațiile pe care le vom publica – număr de standuri, densitate de crap,se referă la acest lac-Polcesti 5.

Lacul are o forma dreptunghiulara, ușor curbată cu lungimea de 2100m pe malul unde se campează.Malul de vis-a-vis cel pe care îl recomandam a se pescui,se intinde pe o lungime de 2450m.Latimile sunt variabile,in zona cea mai îngustă,lacul are in jur de 105m,iar zona cea mai lată undeva in jur de 240m.

In totalitate lacul este inconjurat de gard cu sarma ghimpata fiind monitorizat video non-stop.

Adâncimile maxime sunt între 4m si 5m.Media lacului Polcesti 5 fiind undeva la 2,70m. Nivelul apei poate varia in funcție de sezon. Substratul este ușor malos pe mijlocul lacului si destul de tare pe margini,zona acoperită de stuf.

Pescuitul se va desfasura pe un singur mal,ce este relativ drept si pe care se poate campa ușor.

In acest moment exista un numar maxim de 33 posturi de pescuit sistem concurs,spunem noi un numar de suficient de standuri,pentru a asigura un pescuit foarte confortabil. Fiecare pescar are o zona de pescuit larga/minim 70m. Standurile nu sunt încă delimitate, vor fi stabilite probabil in primăvară, când va permite vremea.

Un număr de 26 standuri beneficiaza de umbra ,avand copaci diferite specii, majoritatea fiind salcii pletoase inalte de minim 6m.

Fiind o arie naturală efectiv salbatica, sunt realizate doar intervenții minim invazive, care să asigure infrastructura de bază pentru pescuit. Este un spațiu pentru pasionații de pescuit dupa capturi capitale, natură, plante,animale salbatice și păsări – fără clădiri, terase sau spații de distracție. Este o oază de natură pură, de care să se bucure generațiile de azi și din viitor de pescari.

Pentru sursa de curent 220v/incarcare baterii navomodel/diferite urgente/ va punem la dispozitie cladirea administrativa ce se afla la intrarea pe lac.Pentru cei ce doresc sa faca dus pe perioada partidei de pescuit pot face acest lucru la baza hotel Raduta.

Magazinele cele mai apropiate si cele mai apropiate se gasesc la 2,5 km in localitatea Sandulita.

Nota importanta:

la fel ca in sezonul precedent gunoiul menajer rezultat in urma partidei de pescuit se va ridica de catre pescari la plecare si va fi depozitat in locurile special indicate de catre administratie.Nu se vor lasa in stand.

Pescuitul se va putea face pe toată durata sezonului.

REGULAMENT DE PESCUIT LA CRAP

SEZON 2022

TAXE DE PESCUIT LA CRAP -POLCESTI 5

SEZON 2022

1 – DREPTURI DE PESCUIT

1.1 Pescuitul la crap pe lacul Polcesti se desfasoara in sistem Catch & Release. Retinerea crapului de orice marime este interzisa.

1.2 Se poate pescui atat ziua, cat si noaptea. Ziua de pescuit la crap este calculata pentru un interval de 24 de ore din momentul inceperii partidei, dar fara a depasi ora 12.00 in ultima zi. La finalul partidei, standul de pescuit trebuie eliberat pana la ora 12.00.

1.3 Fiecare pescar poate folosi un numar de maxim patru lansete pe stand. Niciun stand nu poate avea mai mult de patru lansete in apa. Fac exceptie doar lansetele de marcaj si de nadire, care se pot folosi in acelasi timp cu lansetele de pescuit.

1.4 Pe acelasi stand pot pescui maxim doi pescari, cu drepturi depline, in contul unei singure taxe de pescuit, dar nu cu mai mult de patru lansete.

2 – REGULI DE COMPORTAMENT

2.1 Comportamentul pescarilor trebuie sa fie civilizat pe durata partidei de pescuit. Pescuitul se va desfasura in deplina liniste.

2.2 Este interzisa organizarea de petreceri de orice fel pe locul de pescuit. Este strict interzis pescuitul in stare de ebrietate sau sub influenta drogurilor. Nerespectarea acestei reguli atrage suspendarea dreptului de a pescui la Polcesti.

2.3 Este interzis sa se faca focul pe pamant. Este permisa folosirea gratarelor din dotarea pescarului daca acestea sunt ancorate la minimum 0,5m de sol; este obligatorie stingerea focului si a jarului dupa incetarea folosirii gratarului.

2.4 Standurile de pescuit trebuie pastrate curate pe toata durata partidei si trebuie sa ramana curate la sfarsitul ei. Aruncati gunoiul doar in locurile special amenajate. Curatenia permanenta in stand este responsabilitatea pescarilor. Este strict interzisa aruncarea oricarui tip de gunoi in lac sau pe maluri. Nerespectarea acestei reguli atrage suspendarea dreptului de a pescui la Polcesti.

3 – ECHIPAMENTE

3.1 Pescuitul la crap pe Lacul Polcești este permis numai cu echipament de crap specializat: lansete de crap de 3,60-3,90m, minciog de crap cu deschiderea de minim 1m si plasa cu ochiuri mici, saltea de receptie. Contactati administratia pentru mai multe detalii.

3.2. La pescuitul lansat, se poate pescui cu linie principala de monofilament cu diametrul de minim 0,30mm. Nu sunt admise monofilamente mai subtiri de 0,30mm. Pentru aruncari la distanta, este obligatorie folosirea unui inaintas conic. Pescarii au obligatia sa se asigure ca firele lor respecta aceste reguli.

3.3. La pescuitul plantat pe Lacul Polcești, se poate pescui cu linie principala de monofilament cu diametrul de minim 0,35mm. Nu sunt admise monofilamente mai subtiri de 0,35mm. Folosirea unui inaintas nu este obligatorie in cazul pescuitului plantat. Pescarii au obligatia sa se asigure ca echipamentele lor respecta aceste reguli.

3.4 Este permis pescuitul plantat cu ajutorul barcilor sau navomodelelor. Sunt permise motoarele electrice. Nu este permisa folosirea motoarelor termice.

3.5 Firele textile sunt permise ca linie principala doar pe lansetele de marcaj si nadit. Nu este permisa folosirea inaintasului textil.

3.6 Este permisa folosirea balizelor de marcaj tubulare si de tip H. Pentru marcarea temporara, de scurta durata, a unui loc, se pot folosi balize H. Pentru marcarea pe termen lung a unui loc, in timpul pescuitului, se vor folosi balize tubulare flexibile, care lasa firul sa treaca peste ele in dril. Nu sunt permise balize permanente care pot fi agatate cu firul in dril.

4 – MONTURI SI NADE

4.1 Pescuitul pe Lacul Polcești este permis numai cu monturi cu fir de par, cu un singur carlig.

4.2 Este obligatorie folosirea unor monturi ecologice, care sa elibereze plumbul in cazul in care linia principala se rupe. Sunt admise atat monturile cu plumb pierdut, cat si monturile cu plumb in-line sau de tip elicopter, cu conditia sa fie legate corect. Administratia va urmari ca monturile sa nu puna in pericol pestele si poate solicita pescarilor sa modifice o montura care contravine acestei reguli.

4.3 Ca material antitangle, este permisa folosirea leadcore-ului, a tubului antitangle sau a inaintasilor de camuflaj deasupra plumbului. Lungimea maxima admisa pentru oricare dintre aceste segmente este de 2m. Modul corect de a folosi leadcore-ul este prin legare directa de linia principala sau de inaintasul mono. Adaugarea unei agrafe sau a unui vartej deasupra leadcore-ului pune in pericol pestele si nu este permisa.

4.4 Ca material de forfac, sunt admise doar materialele specializate (textil, combi sau mono), cu rezistenta de minim 20lb. Nu sunt admise fire textile subtiri, abrazive, care pot taia gura pestelui.

4.5 Nadele permise sunt: boiliesurile fierte si solubile, alunele tigrate, peletele, pasturile si semintele preparate. Nu este admisa folosirea semintelor nepreparate. Nu sunt admise momeli vii.

5 – PROTECTIA PESTELUI

5.1 Tinerea crapilor la sac (sau orice alt echipament de pastrare) este strict interzisa. Toate capturile vor fi eliberate in cel mai scurt timp, atat ziua, cat si noaptea. Daca pestele nu poate fi fotografiat in momentul in care a fost prins, din motive obiective (ploaie, furtuna etc.), poate fi tinut intr-un sac de pastrare, dar numai cu aprobarea administratiei prin telefon sau sms si pentru un timp cat mai scurt. Tinerea unui peste la sac fara stirea sau acordul administratiei se considera tentativa de furt si atrage suspendarea dreptului de a pescui pe Lacul Polcesti.

5.2 Pentru protectia pestelui, pescarii sunt obligati sa foloseasca saltele de protectie solide, bine matlasate. Transferul capturilor din apa pe salteaua de primire si inapoi in apa, la eliberare, se va face numai in minciog sau, de preferat, intr-o plasa speciala de cantarire. Este strict interzis ca pestii sa fie transferati in brate.

5.3 Sedintele de fotografiere a unei capturi trebuie sa se desfasoare intr-un timp cat mai scurt, mai ales in sezonul cald. Toti pestii vor fi fotografiati deasupra saltelei de receptie si cat mai aproape de ea.

5.4 Va rugam sa anuntati administratorul in cazul oricarei capturi de minim 20kg. Administratia are dreptul sa fotografieze orice captura si sa foloseasca fotografiile in scop publicitar.

6 – MASURI DE SIGURANTA

6.1 Accesul la standul de pescuit este permis numai in timpul zilei intre orele 07.00-18.00. Intrarea sau iesirea de pe malul lacului (cu sau fara masina) pe timpul noptii fara acordul administratiei se considera tentativa de furt si atrage suspendarea dreptului de a pescui la Polcesti.

6.2 La sosirea pe lac, este permis accesul cu masina pana la locul de pescuit, pentru a descarca echipamentele necesare. In restul timpului, pe durata partidei de pescuit, toate masinile vor fi tinute permanent in parcarea special amenajata. La terminarea partidei, masinile pot fi aduse pe standul de pescuit pentru incarcarea bagajelor, dar numai dupa instiintarea administratorului. Va rugam sa anuntati administratorul in momentul in care urmeaza sa aduceti masina pe vad si sa incarcati bagajele. Bagajele pot fi incarcate in masina numai in prezenta administratorului si numai dupa ce au fost controlate.

6.3 Va rugam sa aveti in vedere ca administratorii lacului au dreptul de a controla bagajele pescarilor in orice moment al partidei, daca e necesar. La plecare, bagajele si masinile pescarilor pot fi controlate prin sondaj sau integral. Refuzul de a permite controlul bagajelor si al masinii se considera tentativa de furt si atrage suspendarea dreptului de a pescui la Polcesti.

6.4 Este permis accesul vizitatorilor, dar numai pe timpul zilei si cu obligatia de a lasa masina la parcare. Pescarii isi asuma intreaga responsabilitate pentru vizitatorii lor. Vizitatorii nu pot ramane pe lac pe timpul noptii.

6.5 La folosirea barcilor, recomandam folosirea vestelor de salvare. Pescarii isi asuma intreaga responsabilitate in momentul iesirii cu barca pe apa. Administratia lacului este exonerata de orice raspundere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accidente.

6.6 Gunoiul menajer rezultat in urma partidei de pescuit se va ridica de catre pescari la plecare si va fi depozitat in locurile special indicate de catre administratie.Nu se vor lasa in stand.

Regulamentul de fata, pe care orice pescar are obligatia sa il cunoasca si sa il accepte, functioneaza ca act de protectia muncii.

TAXE DE PESCUIT LA CRAP – Lacul Polcești – SEZON 2022

Taxa de pescuit: 125 lei /24 de ore/sezon 2022.

Durata minima a partidei: 48 de ore.

Pescarii pot avea un partener cu drepturi depline in contul taxei de pescuit.

Pentru a pescui la pe Lacul Polcesti, va rugam sa faceti o rezervare.

Persoana de contact pentru rezervari: Dan Constantin, telefon 0721212296.

Pentru pescarii ce opteaza sa pescuiasca plantat cu barca sau navomodelul nu se percepe taxa suplimentara.In limita stocului (cateva bucati) punem gratuit la dispozitie saltea mare pentru primirea pestilor.

In incinta lacului se gasesc in permanenta minim 4 barci cu vasle/ rigide/fibra/lungime 3 metrii ce sunt deasemenea puse gratuit la dispozitia pescarilor pentru sondare ,nadire si recuperare de navomodel sau montura din agatatura.

Abonamentele anuale 2022 un pescar plus insotitor se accorda doar participantilor la cupa 3 Carp Classic si sunt in valoare de 1000 lei-partide nelimitate.

Pescarii pot face rezervari din timp pentru orice perioada a anului.

Program pescuit

Deschis 24/7

Harta

Revendicați înregistrarea

Aceasta este afacerea ta?

Revendicarea înregistrărilor este cea mai bună modalitate de a vă gestiona și de a vă proteja afacerea.