Lacul Nucetu

Lacul Nucetu

Average Reviews

Descriere

Despre lacul Nucetu

Lacul Nucetu este situat in Judetul Calarasi, localitatea Nucetu, la o distanta de doar 35 de minute de Bucuresti. Se intinde pe o suprafata de 10ha iar adancimea medie a apei este de 2 metri si difera in functie de structura substratului, avand variatii intre 1 metru si 2,5 metri.

Ce pesti sunt in lacul Nucetu?

Printre „locatari” se remarca exemplare de crap care depasesc greutatea de 12kg si exemplare de cteno de peste 15kg. Punctul forte al lacului Nucetu il constituie densitatea mare de crapi cu o medie de peste 3kg.

Avantaje oferite de lacul Nucetu

– distanta scurta fata de Bucuresti, majoritatea drumului fiind pe autostrada A2, Bucuresti – Constanta

– drum amenajat care ofera acces facil atat din DN3 catre lac, cat si pe malul lacului, indiferent de conditiile meteo

– densitate mare de peste sustinuta de populari dese

– 36 de standuri amenjate pentru pescuit, unele cu pontoane

– curatenie si plasarea in apropierea standurilor de pescuit a cosurilor de gunoi

– toalete ecologice rustice aproape de standurile de pescuit

– gazon intretinut pe malurile lacului

– posibilitate campare si loc de gratar.

TAXE DE PESCUIT

– 90 de Lei = 12h Partida de pescuit recreativ

– 170 de Lei = 24h Partida de pescuit recreativ

Posesorii cardurilor de fidelitate www.MarelePescar.ro vor beneficia de o reducere de 20 de lei din preturile afisate, voucherele nu se pot cumula.

In plata taxei de pescuit nu este inclusa nici o cantitate de peste.

Pestele prins poate fi achizitionat contra cost in limita maxima a 10 Kg / partida 12h sau 24h:

– Crap: 25 de lei / Kg

– Caras: 15 lei / Kg

– Somn: 35 de lei / Kg

– Novac: 10 lei / Kg

Reguli de retinere in functie de specia de peste:

– crapul poate fi retinut intre greutatile de 1Kg si 3,5Kg.

– carasul, somnul si novacul nu au restrictii de greutate.

– sturionul, salaul, tenul, bibanul, linul, crapul Koy, crapul oglinda, carasii rosii (ornamentali) se elibereaza imediat.

PROGRAM

Pescuitul se poate face in urmatoarele intervale:

– pescuit de timp de zi: 06:00 – 18:00;

– pescuit pe timp de noapte: 18:00 – 18:00, urmatoarea zi (pescuitul pe timp se va face obligatoriu pe o perioada de minim 24 de ore.);

REGULAMENT

Este interzisa retinerea pestilor pentru fotografie de final din motivul de a proteja pestii deja expusi stresului in concursuri.

Intrarea pe standul de pescuit se face numai dupa ce pescarul a oprit la receptia Lacului Nucetu, a luat la cunostinta regulamentul, a semnat in registrul lacului ca este de acord cu regulamentul si a achitat taxa corespunzatoare pentru pescuit informand Administratia Lacului daca opteaza pentru pescuit cu retinere sau catch and release.

Plecarea – Pescarul este obligat sa anunte la Receptia Lacului Nucetu intentia de a pleca in prealabil dupa strangerea echipamentului pe standul de pescuit, ulterior fiind insotit de un reprezentant al lacului pentru incarcarcarea echipamentului (masina poate pleca din parcare doar cu acordul administratiei), iar acesta se va supune oricarui control din partea reprezentantului lacului.

1. Taxa pentru pescuit se va achita la intrarea pe lac, bonul valoric eliberat insotit de regulament se va pastra pe toata durata partidei de pescuit. Odata eliberat bonul valoric, suma nu se pote returna in nici o circumstanta.
2. Pe toata durata partidei de pescuit personalul Lacului Nucetu are dreptul sa controleze si sa cantareasca pestele capturat de pescari.
3. Pestele se pastreaza in juvelnic daca se doreste retinerea acestuia in cazul in care pescarul a optat pentru o partida de pescuit cu retinere si a informat administratia in prealabil, pescarii catch and release nu au voie cu juvelnic. (pescarul poate retine în medie 3-4 pesti până la atingerea cantitătii maxime admise de 10Kg/partida, pentru excedent în juvelnic se va primi avertisment, la al doilea avertisment va fi rugat sa paraseasca incinta Lacului Nucetu)
4. Capturile de crap care au greutatea sub 1kg sau peste 3.5Kg vor fi eliberate imediat ce au fost prinse, in stare vie si fara a fi ranite.
5. La incheierea partidei de pescuit se va cantari pestele retinut. Pescarul are obligatia sa opreasca la Receptia Lacului pentru a plati pestele retinut si de a solicita bonul fiscal.
6. Pescarul are dreptul sa pescuiasca cu maxim 4 lansete dotate obligatoriu cu un singur carlig si plumb sau naditor pierdut (care sa permita eliberarea plumbului sau naditorului in cazul ruperii firului principal), plus o undita.
7. Fiecare pescar trebuie sa fie dotat cu saltea de primire (tip cadita) si spray dezinfectant sau poate inchiria contracost cu 10 lei.
8. Este strict interzis pescuitul la bomba sau cu doua, trei carlige!
9. Sotia,copilul sau un insotitor al pescarului au dreptul sa pescuiasca cu o undita fara sa achite o alta taxa, insa numai in dreptul standului pe care il ocupa.
10. Pescarul este obligat sa se aseze numai in dreptul locului marcat si numerotat pentru pescuit dupa ce a primit acordul administratiei.
11. Pescarul se va deplasa la locul de pescuit cu masina personala, va descarca echipamentul, dupa care masina va fi adusa in Parcare.
– Vizitatorii sunt obligati sa parcheze masina in Parcare.
12. Capturile accidentale de salau, stiuca, biban se vor elibera imediat in apa in stare vie si fara a fi ranite.
13. Pozele pestilor se fac in momentul capturarii si deasupra saltelei de primire, eliberarea se va face cu ajutorul caditei de pescuit.
14. Pe acest lac scaldatul este interzis, muzica la maxim, injuriile, chefurile si oricare alte activitati care pot deranja ceilalti pescari!
15. Pescarul poate face gratar pe standul de pescuit doar daca acesta este prevazut cu picioare. Este strict interzis focul pe iarba.
16. Pe timpul partidelor de noapte 18.00 – 6.00 este interzisa parasirea incintei, accesul vizitatorilor si vizitele la masina din parcare.
17. Pescarii care sunt gasiti ca nu respecta unul din aceste puncte, vor fii rugati sa paraseasca incinta Lacului Nucetu!
18. La parasirea locului de pescuit, pescarul este obligat lase standul curat si sa inapoize articolele inchiriate.
19.Pestele rănit, omorât sau sustras se achită cu 100 RON/kg. Incercarea de a sustrage peste reprezintă tentativă de furt.
20. Administratia Lacului Nucetu este exonerata de orice raspudere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accidente, incidente si urmari generate de consumul de alcool sau neatentie a pescarului si a insotitorilor acestora;
21.Lacul Nucetu este supravegheat Video 24h/24h, prin semnarea regulamentului pescarii isi dau acordul privind folosirea materialelor video si a fotografiilor in spatiul public sau in vederea solutionarii eventualelor litigii.

Nerespectarea regulilor de mai sus duc la interzicerea accesului pe Lacul Nucetu.
Pentru orice problema, va rugam sa contactati administratia lacului: Telefon 0374.040.444
Va multumim! Fire zbuciumate!